Ο Νόμος του Μέρφυ

9.12.08

Το τραγούδι της εβδομάδας: Body Count - Copkiller


Το τραγούδι Copkiller είχε βγει στον πρώτο δίσκο των Body Count, ενός πρότζεκτ του Ice-T, γνωστού ράπερ, ηθοποιού κλπ. Το τραγούδι μιλάει για την βία των αστυνομικών, ενω οι στίχοι είναι σε πρώτο πρόσωπο και κάποιος λέει πως θα πάρει στα χέρια του το νόμο σκοτώνοντας βίαιους, διεφθαρμένους αστυνομικούς.
Μετά από λίγο διάστημα κυκλοφορίας, οι Body Count αναγκάστηκαν να αποσύρουν το άλμπουμ, να το εκδώσουν με διαφορετικό όνομα ("Body Count" αντί για "Copkiller") και να παραλείψουν το επίμαχο τραγούδι. Είναι πολύ κρίμα αυτό , γιατί το τραγούδι είναι αρκετά καλό, και επίσης είναι πολύ μεγάλη υποκρισία.

Η ίδια μεγάλη υποκρισία υπάρχει αυτές τις μέρες στα μέσα ενημέρωσης, που κόπτονται για όλα, τις "περιουσίες των πολιτών που καίγονται", για το "παλικάρι που πέθανε" και γιατί το κράτος δεν μπορεί με κανένα τρόπο να σταματήσει αυτό που συμβαίνει.

Είναι ψευδαίσθηση τελικά το ότι κάποιος μπορεί να σε προστατεύσει. Κανένας νόμος που περάστηκε δήθεν για να σε προστατεύσει, κανένας πολιτικός, και καμία αρχή δεν μπορεί να σε προστατεύσει.

Σίγουρα αυτά τα γεγονότα, το οτι σκοτώθηκε ένας έφηβος και το οτι καίγεται η Αθήνα, δεν ήρθαν ουρανοκατεβατα. Όλα αυτά τα παλικάρια που μας κυβερνάνε 35 χρόνια τώρα, δεν φρόντισαν ώστε να μην συντρέχουν οι συνθήκες που οδηγούν κάθε φορά σε αυτά τα γεγονότα. Σίγουρα δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Τα ίδια έχουν ξαναγίνει, και τα ίδια θα γίνονται , αν δεν αλλάξει κάτι στον τρόπο που λειτουργεί το λεγόμενο "σύστημα". Μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό, κανείς άλλος. Και η σαπίλα δεν υπάρχει μόνο στην αστυνομία, αλλά σε όλο το φάσμα της καθημερινής μας ζωής. Από το χώρο της δουλειάς μας, μέχρι την εκπαίδευση, μέχρι την πολιτική, μέχρι τον γείτονα μας.

Το κακό είναι, ότι μετά από όλη αυτή την ιστορία, θα κάνουμε πάλι σαν να μη συνέβη ποτέ τίποτα. Και όταν θα ξαναγίνουν τα ίδια,θα πέφτουμε από τα σύννεφα (θα βρέχει ανθρώπους δηλαδή) και θα αναρωτιόμαστε πάλι "γιατί να σκοτώθει ο τάδε" και "γιατί δεν υπάρχει κράτος".

[UPDATE: πέτυχα τον Ice-T στην τηλεόραση να παίζει τον ρόλο αστυνομικού στο LAW & ORDER, χαχαχαχα]

Δεν υπάρχουν σχόλια: