Ο Νόμος του Μέρφυ

18.12.08

Και μετά σου λέει , 'Γιατί δεν αγαπάνε τα παιδιά το σχολείο;'


... Να γιατί: γιατί όταν παίρνουν μια ωραία πρωτοβουλία τα παιδιά, τα σταματάει το ελληνικό δημόσιο, που μέρος του είναι και τα σχολεία.

Τα παιδιά του Λυκείου λοιπόν πήραν πρωτοβουλία να πάνε οργανωμένα να μαζέψουν τα σκουπίδια σε μια περιοχή κοντά στο σχολείο (περισσότερο σαν συμβολική κίνηση για να κινητοποιήσουν το δήμο προς αυτή την κατεύθυνση).

Όμως, ο διευθυντής, απέρριψε την ιδέα τους, λέγοντας ότι είχαν αντίρρηση οι υπόλοιποι καθηγητές, με τους οποίους δεν είχε όμως συζητήσει καθόλου για το θέμα. Άρα λοιπόν κάποιος με το έτσι θέλω, σταμάτησε τα παιδιά από το να κάνουν μια κίνηση για να καλυτερέψουν λίγο τον τόπο τους. Το όλο εγχείρημα, πρέπει να πω ότι το σκέφτηκε ένας μαθητής που δεν έχει τόσο καλές ακαδημαϊκές επιδόσεις, όμως είναι δραστήριος σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες (αυτές τις μέρες έχει ασχοληθεί και με τη συλλογή τροφίμων για άπορες οικογένειες).

Πρώτη φορά είδα πρόεδρο δεκαπενταμελούς να φέρνει τέτοια πρόταση στο σχολείο. Όλους τους υπόλοιπους το μοναδικό που τους ενδιέφερε ήταν να οργανώσουν την πενθήμερη εκδρομή. Και μια τέτοια ωραία πρόταση έπεσε σε τοίχο, γιατί κάποιος πιστεύει ότι δεν είναι σωστό να χάσουν μια μέρα στο σχολείο (που παρεμπιπτόντως είναι και η τελευταία μέρα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων -- θυμόσαστε τι μάθημα γινόταν εκείνες τις μέρες πριν τις διακοπές;;). Κι όμως, αυτό θα ήταν πιο χρήσιμο μάθημα για τα παιδιά, από αυτά τα μαθήματα που διδάσκονται στο σχολείο. Και με κάτι τέτοια γίνονται καλύτεροι άνθρωποι.

Εμείς όμως, επιλέγουμε να πνίξουμε οποιαδήποτε προσπάθειά τους να γίνουν καλύτεροι. Και μετά, περιμένουμε ότι δεν θα μισήσουν το σχολείο και ότι δεν θα βγουν στους δρόμους να μας φτύνουν και να πετάνε πέτρες στους αστυνομικούς.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kai to kalo einai oti peta3e to mpalaki stous allous :)

(λέγοντας ότι είχαν αντίρρηση οι υπόλοιποι καθηγητές)

Ανώνυμος είπε...

"Σε περίπτωση ευθύνης, εξουσιοδότησε"