Ο Νόμος του Μέρφυ

11.5.09

Το κομμάτι της εβδομάδας: Pantera - Planet Caravan (Black Sabbath Cover)

Το σημερινό κομμάτι της εβδομάδας έκανε ένα συνειρμικό κύκλο για να με βρει. Ή για να το πω καλύτερα, εφτασα εκεί μετά από αλυσιδωτούς συνειρμούς.

Έμαθα ότι στο Rockwave φέτος, εκτός από τους Mastodon , εμφανίζονται και οι Down την ίδια μέρα. Οι Down είναι κάτι μεταλλάδες, μεταξύ των οποίων και ο πρώην τραγουδιστής των Pantera, Phil Anselmo. Και από εκεί εφτασα στη σκέψη ότι οι Pantera είχανε κάνει μια ωραία διασκευή του Planet Caravan, στο βιντεο του οποίου φαινόταν μία κάψουλα να ταξιδεύει στο διάστημα, που ανοίγει σε ένα πλανήτη και σκορπά σπόρους, οι οποίοι γίνονται λουλούδια και δέντρα (σχετικό με το προηγούμενο πόστ, "Φύτουκλες"). Και έτσι λοιπόν επέλεξα αυτό το τραγούδι μεταξύ δυο τριών άλλων για αυτή την εβδομάδα.

Αν και η αυθεντική εκτέλεση του τραγουδιού είναι σαφώς ανώτερη, αυτή εδώ είναι επίσης πολύ καλή και ταυτόχρονα δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα τραγούδια των Pantera.

Καλή ακρόαση.

1 σχόλιο:

Panagiotis Giannakis είπε...

Τι μου θύμισες τώρα... λύκειο και κοπάνες στο σπίτι του Τάκη και της Νέλλης για να ακούσουμε Black Sabbath, Deep Purple και Led Zeppelin..!