Ο Νόμος του Μέρφυ

5.11.10

Αρκετά με τις αρλούμπες πια!

Κοντεύουν σχεδόν 200 μέρες από τότε που μας πιάσανε κότσο, και δεν λένε να βάλουνε μυαλό.
Τις τελευταίες μέρες τροφοδοτείται από την κυβέρνηση στα ΜΜΕ ένα σενάριο ότι δήθεν υπάρχει σκέψη να αναβληθούν οι εκλογές του Β' γύρου για την τοπική αυτοδιοίκηση, και να γίνουν μαζί με βουλευτικές το Δεκέμβρη, αν το ΠΑΣΟΚ χάσει τις περιφέρειες και τους δήμους στις εκλογές. Πράγμα το οποίο, όπως ευτυχώς μας εξηγούν κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζουν, δεν στέκει. Κοινώς, λένε ψέματα για άλλη μια φορά και δυστυχώς από ότι βλέπω έχουν πετύχει το στόχο τους, δηλαδή να κατευθύνουν τον πολύ κόσμο να ψηφίσει με συγκεκριμένο τρόπο.

Και μόνο η κυκλοφορία της φημολογίας ότι είναι πιθανό γίνουν εθνικές εκλογές τώρα, δείχνει πόσο υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί μας. Αυτή τη στιγμή που χρειάζεται σταθερότητα η χώρα, έτσι ώστε να μπορέσει να ανακάμψει κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα 10 χρόνια η οικονομία, εκείνοι βάζουν τα δυνατά τους ώστε να παρουσιάζει τη χειρότερη δυνατή εικόνα αποδιοργάνωσης.

Διαβάστε παρακάτω, ή ολόκληρο το άρθρο στην Ελευθεροτυπία.

"Κοινή είναι η διαπίστωση ότι η πρόταση για διπλή κάλπη είναι εντελώς αδύνατη, αφού προσκρούει σε ανυπέρβλητα συνταγματικά εμπόδια και τυχόν υλοποίησή της θα συνιστούσε θεσμική εκτροπή. Προϋποθέτει τη διάλυση της Βουλής πριν από τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενέργεια όμως που ακυρώνει πλήρως τον χαρακτήρα των εκλογών για την αυτοδιοίκηση, κατά παράβαση των συνταγματικών διατάξεων. Το ίδιο αδιανόητη είναι και η σκέψη ότι αρκεί μια απλή τροπολογία ή μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου για να μετατεθούν χρονικά οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου".
 Αυτά, για να μη μασάμε ότι μας σερβίρουν.

1 σχόλιο:

Panagiotis Giannakis είπε...

Γιωργάκιιιιιιιί....
όχι στα βαθιά παιδί μου...