Ο Νόμος του Μέρφυ

20.3.08

Who watches the Watchmen?

Πρόσφατα άκουσα ότι το Watchmen- μινι σειρά και έπειτα το πρώτο graphic novel των Alan Moore & Dave Gibbons - θα γίνει ταινία σύντομα (δείτε εδώ φωτογραφίες).

Αυτές οι δύο σελίδες παρακάτω νομίζω ότι έχουν αποδώσει τέλεια όλη την αίσθηση που θέλει να δώσει το comic... (κλικ για να δειτε σε μεγάλο)

Ελπίζω απλά να μη χάσει στη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη όπως γίνεται συνήθως, γιατί πραγματικά είναι ΠΟΛΥ καλό. Θα είναι κρίμα. Αν κρατήσουν πάντως το σενάριο ίδιο -πράγμα που δυστυχώς δεν έγινε για το V for Vendetta και δεν συζητάμε για το The League of Extraordinary Gentlemen του ίδιου- θα είναι μια καλή ταινία που θα μπορεί άνετα να την παρακολουθήσει κάποιος, άσχετα αν διαβάζει κόμικς ή όχι.

(UPDATE: το ενθαρρυντικό είναι ότι την ταινία την έχει αναλάβει ο Zack Snyder, σκηνοθέτης του 300 - γενικά ήταν πιστός στο αρχικό σενάριο, εκτός από κάποιες προσθήκες)

Πάντως για να έχει επιτυχία η ταινία, πιστεύω πρέπει να συμβουλευτούν το παλικάρι που έφτιαξε τούτο δω (δείτε και τη σελίδα από την οποία πήρε έμπνευση από κάτω ακριβώς και συγκρίνετε):




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η επιτυχία ενός κόμικ βασίζεται και στο κατα πόσο το έχεις φαντασιακά επενδύσει. Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορει να μεταφερθεί στην οθόνη.
Δεν το έχω ακουστά αυτό το κόμικ, βασίζομαι στην εμπειρία σου.

Ανώνυμος είπε...

Prepei na to metaferoyn opws to SIN city.

To Sin city itan 100% apo to komic.

Ανώνυμος είπε...

Ναι... στο Sin City συμμετείχε ενεργά και ο συγγραφέας του ο Miller, ενώ για το Watchmen ο Alan Moore χέστηκε... το έχει αποκυρήξει... όπως άλλωστε έχει αποκυρήξει και το V for Vendetta και όλα τα αλλα που έχουν γίνει χάλια οι ταινίες του (ντάξει, οκ, το V for Vendetta δεν ήταν και τόσο χάλια).