Ο Νόμος του Μέρφυ

11.2.09

Το κομμάτι της εβδομάδας: Ορφέας Περίδης - Εκλογές

Καταρχήν, για όσους ακόμα αμφιβάλλουν ότι θα έχουμε πρόωρες εκλογές, θα παραπέμψω σε ένα άρθρο που πέτυχα, στο οποίο, 9 μήνες πριν τις εκλογές διέψευδαν ότι θα γίνουν οι πρόωρες εκλογές του 2007... Δείτε εδώ τι έγραφε ο Πρετεντέρης (που δεν τον έχω και σε μεγάλη εκτίμηση, αλλά τέλοσπάντων) τον Ιανουάριο του 2007:

Η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά, τον Μάρτιο του 2008, δεν έπεισε πολύ κόσμο. Ευλόγως. Ολοι αντιλαμβάνονται ότι κανένας αιφνιδιασμός δεν αιφνιδιάζει αν έχει ανακοινωθεί πεντέξι μήνες νωρίτερα. Συνεπώς ο Πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να διαβεβαιώνει ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους ακόμη και αν έχει αποφασίσει οριστικά να τις επισπεύσει. Ακόμη λιγότεροι πείστηκαν από την αποσαφήνιση της κυβέρνησης πως δεν προτίθεται να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Ευλόγως. Ολοι γνωρίζουν ότι οι εκλογικοί νόμοι και οι εκλογές πάνε πακέτο. Και πως αν η κυβέρνηση αποδεχθεί ότι ετοιμάζεται να αλλάξει τον εκλογικό νόμο είναι σαν να παραδέχεται ότι ετοιμάζεται να πάει σε εκλογές. Με άλλα λόγια η κυβέρνηση διαψεύδει ότι θα επισπεύσει τις εκλογές και ότι θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο, αλλά θα κάνει και τα δύο. Μέσα στο 2007. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο κ. Καραμανλής ακούει πλέον προσεκτικά τις απόψεις των συνομιλητών του και για το ένα και για το άλλο ζήτημα, κάτι το οποίο απέφευγε επιμελώς ως τώρα.

Δηλαδή, με λίγα λόγια, ακριβώς ό,τι κάνει και τώρα. Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί να φτιάξουν νέο εκλογικό νόμο, θέλουν να χρησιμοποιήσουν το "νόμο Παυλόπουλου" πιο γρήγορα.

Το κακό είναι, ότι τελικά, δεν ξέρω ακριβώς σε τι θα ωφελήσουν οι εκλογές. Δηλαδή κι αν δεν είναι Ν.Δ., θα είναι ΠΑΣΟΚ. So fucking what?

Όπως και να χει, δεν πειράζει. Το κομμάτι της εβδομάδας είναι κομμάτι της εβδομάδας. Αφιερωμένο στους 300 και στους επίδοξους αντικαταστάτες τους.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εν το μεταξύ ξέρεις οτι οι έλληνες του εξωτερικού δεν μπορούν να ψυφίσουν...

Ανώνυμος είπε...

Βασικά ναι, μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι!!! καλό ε;