Ο Νόμος του Μέρφυ

24.3.09

Πάει κι αυτός...

Λίγες ενημερωτικές εκπομπές είχα να βλέπω στην τηλεόραση: τους Πρωταγωνιστές του Θεοδωράκη, τους Φακέλους των Παπαχελά-Τέλογλου-Παπαϊωάννου, τη Θεματική Βραδιά και το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα του Κούλογλου, την Έρευνα του Τσίμα, το Κουτί της Πανδώρας του Βαξεβάνη, το Infowar του Χατζηστεφάνου.

Από αυτές έχουν καθαρίσει τις 4 ήδη(Θεματική, ΡΧΣ, Infowar, Κουτί Πανδώρας), ενώ τις υπόλοιπες τις έχουν εξορίσει μετά τις 12. Η τελευταία και πιο επεισοδιακή απώλεια ήταν αυτή του Κουτιού της Πανδώρας, που ο Βαξεβάνης το έμαθε ότι κόπηκε η εκπομπή από τον Alpha όταν οι συνεργάτες του είδαν ξαφνικά ότι δεν υπήρχε τις επόμενες εβδομάδες στον προγραμματισμό του σταθμού. Το σχετικό κείμενό του, εδώ.
Απλά κρίμα. Και πόσα άλλα τέτοια βέβαια συμβαίνουν και δεν παίρνουμε είδηση. Βέβαια η κατάσταση τείνει να χειροτερεύει για όλους τους εργαζόμενους, όσο χειροτερεύουν και οι συνθήκες λόγω οικονομικής κρίσης. Απλά καθημερινά κάποιοι εργοδότες εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση για να κάνουν όσα δεν μπορούσαν να κάνουν πριν. Και δεν μιλάω μόνο για τα μέσα ενημέρωσης.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά να πάθουν, αφού ασχολούνται ακόμη με την τηλεόραση. Να κάνουν τις εκπομπές στο internet όπως ξεκίνησαν να κάνουν μερικοί πρώην δημοσιογράφοι του ΒΒC.
Skai και Star είναι πραγματικά τα μόνα κανάλια που δεν έβλεπα ποτέ. Μα ποτέ. Το Star ήταν το "8" στο τηλεκοντρόλ και το Skai στο "9".
Τέρμα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν σε πιστεύω...
Σοβαρά το λες;
Κόπηκε το Κουτί της Πανδώρας;
Ωραία....

Ανώνυμος είπε...

@Παναγιώτη: Ναι, αυτό τους πρότειναν πολλοί. Νομίζω ότι είναι χαζό να νομίζουμε ότι τα κανάλια θα επιλέξουν μια σοβαρή εκπομπή αντί για μια που να εξυπηρετεί κάποιο συμφέρον τους.

@Μαράκι: μάλλον δεν θα σου λειψει ε;