Ο Νόμος του Μέρφυ

4.1.08

Blogger, Facebook, Picasa, Myspace, websites, e-mail


Καλή χρονιά σε όλους...

Συνειδητοποιώ ότι φέτος, εκτός από τους κλασσικούς τρόπους που ευχόμαστε (αυτοπροσώπως, τηλέφωνα, μηνύματα, κάρτες ), είχα να σκεφτώ και τους μη κλασσικούς ... Για παράδειγμα εδώ μέσα.
Τελικά αποφάσισα ότι δεν θα ασχοληθώ καθόλου με το blog κατα τη διάρκεια των γιορτών. Και εδώ που τα λέμε, δεν έχει και νόημα να ευχηθείς μέσω ενός blog που, τελικά, ένας -δυο θα το διαβάσουν στις γιορτές. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και με το mail η το Facebook, παρόλο που γενικά κάποιος πιο εύκολα θα ανοίξει το mail του στις γιορτές. Όσο για τις φωτό μου, προτιμώ με καθαρό μυαλό να τις διαλέξω και να τις ανεβάσω αργότερα.
Άρα τελικά που καταλήγω; Να παίρνω τηλέφωνα, να στέλνω κάρτες με ευχές, να πηγαίνω ο ίδιος και να εύχομαι ή να στέλνω μηνύματα. Το αυτοπροσώπως ήταν μακράν το καλύτερο, ακολουθούμενο από το τηλέφωνο και τις κάρτες. Ειδικά κάρτες σπάνια στέλνω , αλλά φέτος νομίζω ότι ήταν η καλύτερη χρονιά για κάρτες, αφού πλέον έχουμε διασκορπιστεί πολύ και εκτός χώρας...

Τελικά νομίζω ότι όλη αυτή η φάση έχει ευθέως ανάλογη σχέση και με το feedback που θες να έχεις από τους ανθρώπους στους οποίους εύχεσαι... Για εμένα που είναι σημαντικό να ακούσω ή να δω τον άλλον, είναι καλύτερα να ευχηθώ ο ίδιος. Για κάποιον άλλο μπορεί να είναι αντίστροφα τα πράγματα (να μη θέλει feedback).
Πάντως σιγουρα οι "παλιομοδίτικοι" τρόποι να ευχηθείς έχουν το καλύτερο feedback σε σχέση με οτιδήποτε έχει να κάνει με το web.

Δεν υπάρχουν σχόλια: